Stichting

Stichting Rust en Bezinning

Na jaren van werken onder eigen naam is in 2015 besloten alle activiteiten die begeleid en / of georganiseerd worden door Fred van den Bos onder te brengen in een stichting. Daarmee is de Stichting Rust en Bezinning geboren.

Het doel van de Stichting Rust en Bezinning is het uitdragen van meditatie en van oosterse bewegingskunsten als QiGong en TaiJi Quan. Dit wil de stichting bewerkstelligen door het organiseren van onder andere workshops, seminars, cursussen, trainingen, retraites en meditatie avonden. Ook is het mogelijk dat coaching of counseling vanuit de stichting worden aangeboden. De stichting wil mensen helpen lichamelijk en geestelijk gezonder te worden in de meest ruime zin van het woord.

Gelijkwaardigheid, onderling respect en vriendelijkheid zijn belangrijke uitgangspunten in alle activiteiten die door de stichting worden georganiseerd. Voel je welkom je aan te melden voor activiteiten die je aanspreken.

Logo

Ons logo heeft niet alleen een mooie en rustige uitstraling, maar heeft ook een diepere betekenis. De abstracte vorm van de cirkel symboliseert een “enso”. Een enso wordt vaak in één vloeiende beweging geschilderd door een Zen meester. Het staat voor de volmaaktheid van het leven, de Boeddhistische verlichting, het volledige uitdoven van het lijden. Een staat van bewustzijn waarin alle tegenstellingen zijn opgeheven en waarin een mens volledig vrij is.

De koi in de cirkel staan in het Boeddhisme voor doorzettingsvermogen en geluk. Ze symboliseren de mens in zijn of haar weg naar bevrijding van het lijden. Ze zwemmen tegen de stroom in en moeten daarbij vele obstakels en moeilijkheden overwinnen. De legende zegt dat wanneer het de koi lukt om tegen een waterval op te zwemmen, hij veranderd in een draak. Dit staat symbool voor de verlichting van de mens.

Met deze mooie betekenis wil de stichting laten zien dat het haar diepe wens is bij te dragen aan geluk, gezondheid en harmonie van alle levende wezens. 

Privacy

De Stichting Rust en Bezinning vindt jouw privacy belangrijk. Daarom wil de stichting graag transparant zijn over de gegevens die verzameld worden en over hoe die gebruikt worden.

De gegevens die verzameld worden zijn je naam en emailadres. Deze gegevens worden gebruikt om je een aantal keer per jaar (ongeveer 4 keer) een nieuwsbrief te kunnen versturen. Als je deelneemt aan één of meer van de activiteiten die door de stichting worden georganiseerd, wordt naast je naam en je emailadres ook je telefoonnummer opgeslagen.

De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt.

Opgave voor de nieuwsbrief, of deelname aan één van de activiteiten die door de Stichting Rust en Bezinning worden georganiseerd, zorgt er voor dat je de nieuwsbrief krijgt. In de nieuwsbrief staan alleen zaken die relevant zijn voor jou als geïnteresseerde in de onderwerpen waar de Stichting Rust en Bezinning voor staat. Al deze nieuwsbrieven geven je de mogelijkheid je uit te schrijven van de nieuwsbrief. Daarmee worden je gegevens uit de administratie van de Stichting Rust en Bezinning verwijderd.

Hartelijke groet,
Stichting Rust en Bezinning
Fred van den Bos

Links

Onderstaand een aantal links naar andere interessante websites.

Yogapraktijk ‘de Negen-Berg’
De website van Yogapraktijk ‘de Negen-Berg’.
www.denegenberg.nl

Sint Willibrords Abdij te Doetinchem
De website van “ons” klooster in Doetinchem. Hier vinden al onze retraites plaats. Je kunt lezen over het leven dat de Benedictijner monniken leiden.
www.willibrords-abbey.nl

Being without self
De website van Jeff Shore, auteur van diverse boeken over het Zen Boeddhisme en een inspirerend Zen Boeddhistisch leraar.
www.beingwithoutself.org (Engelstalig)

info@rustenbezinning.nl

Tel: 06 - 13335834

Contactformulier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief© 2020 Stichting Rust en bezinning.

SiteLock