Stichting

Stichting Rust en Bezinning

Fred is in 1991 begonnen met meditatie en sinds het jaar 2001 verzorgt hij meditatieavonden. Sinds 2005 begeleid Fred ook retraites in de Sint Willibrords Abdij te Doetinchem. Naast zijn interesse in meditatie, is Fred ook zeer geïnteresseerd in TaiJi. Hij volgt sinds 2001 TaiJi lessen bij Ria Brinkman. In 2012 heeft hij de TaiJi Quan docenten opleiding onder leiding van Professor Sui QingBo en Lena Du Hong van het internationale (Chinese) LaoShan Union für TCM (Traditionele Chinese Medicijnleer) und Lebenspflege uit Hamburg succesvol afgerond. Deze opleiding bestond uit 5 verschillende TaiJi vormen.
Sinds het afronden van deze opleiding volgt hij regelmatig workshops bij meester Long Jun en Karin Zhang van de Long Bao school in Dortmund, Duitsland. Daarnaast volgt hij regelmatig workshops bij Harald Hasenöhrl.

Meditatie is een belangrijk onderdeel van zijn leven. Naast zijn dagelijkse beoefening en regelmatige deelname aan retraites in de Zen Boeddhistische traditie, vindt hij het erg fijn om meditatieavonden en retraites te organiseren en te begeleiden. Hij heeft de hoop dat mensen ervaren dat meditatie goed voor ons is. Zijn boodschap is dat er niets buiten onszelf nodig is om werkelijke rust te ervaren en in harmonie te kunnen leven. Zijn persoonlijke ervaring op dit pad, zowel de moeilijkheden van het dagelijkse leven, als de mooie momenten die in meditatie tot ons kunnen komen, probeert hij tijdens de door hem begeleide activiteiten te verwoorden en tot uiting te brengen.

Na jaren van werken onder eigen naam is in 2015 besloten alle activiteiten die begeleid en / of georganiseerd worden door Fred van den Bos onder te brengen in een stichting. Daarmee is de Stichting Rust en Bezinning geboren.

Het doel van de Stichting Rust en Bezinning is het uitdragen van meditatie en van oosterse bewegingskunsten als QiGong en TaiJi Quan. Dit wil de stichting bewerkstelligen door het organiseren van onder andere workshops, seminars, cursussen, trainingen, retraites en meditatie avonden. Ook is het mogelijk dat coaching of counseling vanuit de stichting worden aangeboden. De stichting wil mensen helpen lichamelijk en geestelijk gezonder te worden in de meest ruime zin van het woord.

Gelijkwaardigheid, onderling respect en vriendelijkheid zijn belangrijke uitgangspunten in alle activiteiten die door de stichting worden georganiseerd. Voel je welkom je aan te melden voor activiteiten die je aanspreken.

Logo

Ons logo heeft niet alleen een mooie en rustige uitstraling, maar heeft ook een diepere betekenis. De abstracte vorm van de cirkel symboliseert een “enso”. Een enso wordt vaak in één vloeiende beweging geschilderd door een Zen meester. Het staat voor de volmaaktheid van het leven, de Boeddhistische verlichting, het volledige uitdoven van het lijden. Een staat van bewustzijn waarin alle tegenstellingen zijn opgeheven en waarin een mens volledig vrij is.

De koi in de cirkel staan in het Boeddhisme voor doorzettingsvermogen en geluk. Ze symboliseren de mens in zijn of haar weg naar bevrijding van het lijden. Ze zwemmen tegen de stroom in en moeten daarbij vele obstakels en moeilijkheden overwinnen. De legende zegt dat wanneer het de koi lukt om tegen een waterval op te zwemmen, hij veranderd in een draak. Dit staat symbool voor de verlichting van de mens.

Met deze mooie betekenis wil de stichting laten zien dat het haar diepe wens is bij te dragen aan geluk, gezondheid en harmonie van alle levende wezens. 

Privacy

De Stichting Rust en Bezinning vindt jouw privacy belangrijk. Daarom wil de stichting graag transparant zijn over de gegevens die verzameld worden en over hoe die gebruikt worden.

De gegevens die verzameld worden zijn je naam en emailadres. Deze gegevens worden gebruikt om je een aantal keer per jaar (ongeveer 4 keer) een nieuwsbrief te kunnen versturen. Als je deelneemt aan één of meer van de activiteiten die door de stichting worden georganiseerd, wordt naast je naam en je emailadres ook je telefoonnummer opgeslagen.

De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet aan derden verstrekt.

Opgave voor de nieuwsbrief, of deelname aan één van de activiteiten die door de Stichting Rust en Bezinning worden georganiseerd, zorgt er voor dat je de nieuwsbrief krijgt. In de nieuwsbrief staan alleen zaken die relevant zijn voor jou als geïnteresseerde in de onderwerpen waar de Stichting Rust en Bezinning voor staat. Al deze nieuwsbrieven geven je de mogelijkheid je uit te schrijven van de nieuwsbrief. Daarmee worden je gegevens uit de administratie van de Stichting Rust en Bezinning verwijderd.

Hartelijke groet,
Stichting Rust en Bezinning
Fred van den Bos

Links

Onderstaand een aantal links naar andere interessante websites.

Yogapraktijk “de Negen-Berg”
De website van Yogapraktijk ‘de Negen-Berg’.
www.denegenberg.nl

Filosofische praktijk “de Denkkamer”
Website van coach en filosofisch practicus Martijn Boerkamp.
www.fpdedenkkamer.nl

Yogastudio “Ahimsa Yoga”
De website van yoga studio “Ahimsa yoga”, waar wij mediteren.
www.ahimsayoga.eu

Sint Willibrords Abdij te Doetinchem
De website van “ons” klooster in Doetinchem. Hier vinden al onze retraites plaats. Je kunt lezen over het leven dat de Benedictijner monniken leiden.
www.willibrords-abbey.nl

Being without self
De website van Jeff Shore, auteur van diverse boeken over het Zen Boeddhisme en een inspirerend Zen Boeddhistisch leraar.
www.beingwithoutself.org (Engelstalig)

info@rustenbezinning.nl

Tel: 06 - 13335834

Contactformulier

Inschrijven nieuwsbrief

© 2021 Stichting Rust en bezinning.

SiteLock